ФІНАНСОВЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПОВОЄННОЇ ВІДБУДОВИ ТА ВІДНОВЛЕННЯ ЕКОНОМІКИ: ТЕОРЕТИЧНІ ЗАСАДИ - Магомедов, Андрій (Публічне управління: концепції, парадигма, розвиток, удосконалення, 2023)
Пропонована стаття зосереджується на важливій темі – фінансування повоєнної відбудови та відновлення економіки України, яка набула особливої актуальності у зв’язку з руйнівними наслідками військових дій та необхідністю швидкого відновлення країни. Метою дослідження є аналіз наявних теоретичних підходів та моделей фінансування, оцінка поточного стану фінансових ресурсів України, вивчення впливу макроекономічних факторів на процеси фінансування та розробка рекомендацій щодо оптимізації фінансових механізмів. Методологія цього дослідження базується на комплексному підході, який включає аналіз наукової літератури, кількісні методи та порівняльний аналіз. Аналіз актуальних даних, включаючи статистику та міжнародні дослідження, допомагає виявити ключові тенденції та виклики, з якими стикається Україна у процесі відновлення. Наукова цінність роботи полягає у комплексному підході до аналізу фінансування повоєнної відбудови, що включає вивчення міжнародного досвіду, оцінку внутрішніх та зовнішніх джерел фінансування, а також аналіз макроекономічних факторів. Новизна дослідження полягає в застосуванні цих підходів до українського контексту, що дозволяє виявити специфічні виклики та можливості для України. У дослідженні використовувалися різноманітні методи, включаючи аналіз наукової літератури, оцінку статистичних даних, порівняльний аналіз та синтез інформації. Основні результати включають виявлення ключових аспектів фінансування відновлення, оцінку ефективності використання фінансових ресурсів та розробку рекомендацій щодо оптимізації фінансових стратегій. Висновки підкреслюють необхідність гнучкого підходу до фінансування відновлення, важливість управління макроекономічними факторами та потребу в подальших дослідженнях для розширення розуміння цієї проблематики. Рекомендації, висунуті в статті, можуть слугувати основою для розробки ефективних стратегій відновлення та відбудови економіки України.