ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ СПІВПРАЦІ ОРГАНІВ ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ З ОРГАНІЗАЦІЯМИ ГРОМАДСЬКОГО СУСПІЛЬСТВА В ТУРЕЦЬКІЙ РЕСПУБЛІЦІ - ЯЦЕНКО, Богдан (Публічне управління: концепції, парадигма, розвиток, удосконалення, 2023)
У статті досліджено проблему забезпечення співпраці між органами державної влади та організаціями громадського суспільства в Турецькій Республіці. Наратив присвячено обстеженню ключових аспектів цієї взаємодії, спираючись на науковий та правовий підхід, з метою сприяння об’єктивному аналізу та розумінню цієї проблематики. У статті розглядаються ключові аспекти даної співпраці, правовий фреймворк та сучасні тенденції. Стаття розглядає правовий фреймворк, який регулює співпрацю між державними органами та громадськими організаціями у Туреччині. Спеціальний акцент в статті приділяється правовому регулюванню співпраці між органами державної влади та організаціями громадського суспільства в Туреччині. Аналізується чинне законодавство, його вплив на розвиток цієї співпраці та визначаються можливості для покращення правового регулювання. В дослідженні особливу увагу приділено аналізу законодавчих актів, положень та регулятив, які регламентують відносини між цими двома суб’єктами. Показано еволюцію цього правового фреймворку протягом років та виявлено ключові зміни, які відбулися в законодавстві та які вплинули на співпрацю між секторами держави та громадським суспільством. Крім того, у статті розглядаються сучасні тенденції співпраці між органами державної влади і організаціями громадського суспільства, зокрема в контексті ролі цієї співпраці у вирішенні суспільних проблем та підтримці демократичних процесів. Сучасні тенденції співпраці в даній сфері обговорюються в контексті актуальних суспільних викликів і завдань. Важливість цієї співпраці для вирішення складних проблем, таких як соціальна інтеграція, права людини, екологічні питання і багато інших, підкреслюється з позиції наукового аналізу. Підсумкові висновки, засновані на науковому аналізі законодавчого середовища, сприяють розумінню ефективності чинного правового регулювання та визначають можливості для подальших удосконалень. Особливу увагу приділено прозорості, гнучкості та адаптивності законодавства в контексті умов, що змінюються та вимог сучасного суспільства, що сприятиме подальшій оптимізації співпраці між державними і громадськими секторами в Туреччині на науковій та об’єктивній основі.